fredag 15 december 2017

Regionstyrelsens möte i Sundsvall den 2-3 december 2017

Josefin Moback Riksförbundet besöker Regionstyrelsen och berättar om Framtidsprogrammet. Möjligheten till extern finansiering av vår verksamhet diskuteras. En möjlighet är att vi arbetar med nyanlända i våra bostadsområden och att vi då söker samverkanspartners (ABF, trossamfund mm) samt besöker invandrarföreningar. Josefin påminner oss också om möjligheten att söka pengar från Framtidsprogrammet för att pröva nya metoder för att uppnå våra mål.

Regionstyrelsen anser att det är viktigt att vi sprider vår värdegrund, men det betyder inte att vi inte pratar och försöker påverka andra som till delar har en annan värdegrund.

Josefin ser digitalisering av verksamhet, extern finansiering och mentorskapsprogram för utrikes födda som speciellt intressanta för region Norrland.

Lars Baudin redovisar en slutrapport från Hemresan. Regionen har goda erfarenheter av vårt arbete kring Hemresan.

Regionstyrelsen beslutar om verksamhetsplan 2017-2018. Planen ska nu kommuniceras. Regionchefen kommer att ge enheten för Opinion och kommunikation i uppdrag att ta fram en kortversion av planen.

Regionstyrelsen beslutar att bevilja Projektet  ”Hyresjuridik i regionens skolor-Hemkunskap” medel enligt ansökan under förutsättning att Förbundet svarar för halva kostnaden.

Regionstyrelsen beslutar om fortsatt utredning av ett förslag till ungdomsprojekt i Ånge.

Regionstyrelsen planerar inför vårens fullmäktige.  Hotell Storforsen är förstahandsalternativ.

Boinflytandemedel diskuteras. Boinflytandemedel förhandlas av respektive förhandlare. Regionstyrelsen konstaterar att det är viktigt att verksamhetsutvecklare och berörd hyresgästförening deltar i processen när det gäller förhandling av boinflytandemedel.

Regionen har bra måluppfyllnad. Medlemsantal, behållargrad och antalet förtroendevalda ökar. Vi har också fått mycket positiv uppmärksamhet i media (Regionen ligger mycket högt när det gäller det som kallas ”Visibility Index Score”).

Åsa Eriksson Hem och Hyra besöker regionstyrelsen. Åsa berättar om att det lokala materialet nu sprids på ett annat sätt i tidningen. Den lokala mittdelen i tidningen finns inte längre, men de editioner som finns idag finns kvar. Åsa betonar att vi alla arbetar för medlemmarna. Medarbetarna vid Hem och Hyra vill bidra till att regionen når sina mål.

Lillemor Göranson    Henry Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar